Fb Kalle NORGESMESTER

16. og 17. november ljomet støverlosene godt i Buskerud. I en sterk konkurranse under årets NM støver, var det imidlertid veteranen Fb Kalle som var best!

Etter et forrykende DM i Østerdalen helga før, hvor 11 år gamle Kalle hadde levert to fantastiske prøvedager, var spenningen stor i om Kalle hadde tatt seg helt ut? 

Nei da, Kalle viste at de gamle er eldst. I selveste NM leverte han enda to gode prøvedager. Etter dreieboka å bedømme, er det liten tvil om at Svein-Tore og Thomas Kristiansen sitter på en fabelaktig hund:

«Hunden er sluppet kl 08.00 og prøven er i gang. Fot. Los. Losen går støtt som ei klokke. Fin hvit hare sett. Hare sett for andre gang og losen går fjellstøtt. Premielos. Lite tap på 8 min, gjentak og fullt trøkk. Hare sett for tredje gang. Fulltid, hunden er koblet og sluppet på nytt. Kort fot og ny los. Losen går i brattlia med voldsomt trykk. Det klinger i lia. Premielos. Hunden koblet i vei og prøven avsluttes»

Dette beviste han også med å levere knallsterke 406 konkurransepoeng, som holdt til en klar 1. plass i mesterskapet.
Cita til Frank Ove Lia fulgte 5 poeng etter og på 3. plass kom Fb Anja-Aris med 397 konk.poeng. 

 

Jomåsknutens Uno til Trond Helge Nyseter var den andre deltageren fra Hedmark Harehundklubb. Uno fikk 55 losminutter første dag, og stilte ikke dag 2. 

Resultatene finner du her

Vi sender de hjerteligste gratulasjoner til alle gode prestasjoner, og spesielt til Kalle, Svein-Tore og Thomas!
Godt levert!